Boy

Handmade by Boy

The following update is in Dutch only. This is because the products we offer from Boy are only for sale in the Netherlands. Boy is an orphan who is living in the Imjai House in Chiang Mai (Thailand) and is born deaf. He discovered his talents at the sewing machine in the atelier of Imjai House. Started with a simple bag, he is now designing among others dresses and wallets.

Not a resident of the Netherlands and still interested in these products? Please sent an email to info@effafoundation.com!

Wij stellen jullie graag voor aan Boy: hij is weeskind in het Imjai House, doof en hij stort zich dagelijks vol overgave op het ontwerpen van kleding en accessoires. Team EFFA ziet een aanstormend talent in Boy en wilt hem graag een handje helpen. Met gepaste trots presenteren wij daarom het allerleukste nieuws: de producten van onze held Boy zijn nu verkrijgbaar via Stichting EFFA!

Boy behoort tot de groep weeskinderen die zestien jaar geleden de eerste Imjai groep vormden. Deze vijftien kids zijn uit een regeringsweeshuis gehaald om ze een kans te geven op een betere toekomst. Deze weeshuizen waren destijds volgepakt met kinderen. Dit kwam met name door een grote HIV/AIDS epidemie begin jaren ’90, waardoor veel kinderen hun ouders hebben verloren.

Op 4-jarige leeftijd werd ontdekt dat Boy doof is. Voor de oprichters van het Imjai House was dat de reden om hem mee te nemen. Boy zijn interesse voor het kleermakersvak is ontstaan door naailessen die werden gegeven op zijn middelbare school voor dove kinderen. Na de middelbare school is hij zelf doorgegaan met zijn passie. Het Imjai House heeft dankzij donaties een eigen atelier voor hem op kunnen zetten, compleet met naaimachines en andere benodigheden. Tegenwoordig werkt hij voor een dame in het dorp waar hij jurken en andere ontwerpen leert maken.

Zijn passie voor mode is enorm aanstekelijk! Tijdens onze eerste ontmoeting begon hij direct wild enthousiast hakken en jurken te tekenen. Al wijzend naar zijn schetsen en naar ons werd duidelijk dat hij wilde weten of wij van fashion houden. Wij knikten bevestigend. Echter, aangezien wij alleen maar hippie-broeken, wijde T-shirts en slippers bij Imjai House dragen, kwam dat waarschijnlijk niet geloofwaardig over. Na wat overtuigend beeldmateriaal geloofde Boy dat wij daadwerkelijk hakken dragen. Want volgens Boy geldt de regel: des te hoger, des te beter! Ons kado, de nieuwste Thaise Vogue, viel daarom goed in de smaak.

We kunnen nog veel geweldige dingen over Boy vertellen, maar wat wij vooral willen is hem een kans bieden om daadwerkelijk iets met zijn talent te doen. Allereerst door te laten zien dat zijn producten in de smaak vallen. Zelfs aan de andere kant van de wereld. Maar ook door op deze manier geld in te zamelen, zodat hij in de toekomst een design-opleiding kan volgen. Wij hebben al hard gezocht naar scholen of privé leraren, maar tot nu toe zonder succes. Door zijn handicap is het lastig lesgeven, maar wij hebben goede hoop dat hier een oplossing voor te vinden is.

Help jij mee Boy een mooie toekomst te geven? Bestellen kan vóór 20 juni en gaat als volgt:
– Stuur een email naar wijsteunenboy@gmail.com en vermeld hierin de item code, het aantal en de kleur
– Maak het bedrag over naar rekeningnummer 5259995 o.v.v. Stichting Entrepreneurs for Future Asia (volledig uitgeschreven)
– zodra de betaling binnen is, ontvang je een e-mail ter bevestiging

Let op! De voorraad is beperkt, waarschijnlijk zal Boy meer producten moeten maken waardoor de levertijd iets langer duurt. Dit wordt vermeld in de bevestigings e-mail.

Stichting EFFA maakt deze actie graag tot een groot succes, wij hebben de prijzen daarom laag gehouden en de verzendkosten zijn voor ons. Help jij een handje mee? Like, share & bestel!

Check Boy’s facebook album voor foto’s van alle beschikbare producten.