Pica Events - Rugby clinics

Ook Pica Events helpt EFFA!

Stichting EFFA vindt steun in Haarlem! Pica Events zal EFFA gaan helpen! Dit jonge en sportieve bedrijf past precies bij de doelen die EFFA voor ogen heeft.

Pica Events is al sinds 2008 bezig met het geven van rugbytrainingen aan scholen. Dit hebben ze uiteindelijk uitgebreid naar vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes. De instructeurs die de rugbyclinics geven hebben allen ervaring op Ereklasse niveau al dan niet op internationaal niveau.

Een rugbyclinic is niet alleen een nieuwe activiteit, maar kent ook vele andere voordelen. Deelnemers doen onbevangen mee, maar zijn bovenal gelijk! In tegenstelling tot wat vele mensen denken kan een clinic gevolgd worden door jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Iedereen kan het spel spelen, maakt niet uit wat je op televisie ziet, net zo gemakkelijk gemengd als ongemengd. Door de opzet van de oefeningen leren de deelnemers geleidelijk op een andere manier met elkaar om te gaan in spelverband.

Op de vraag waarom Pica Events stichting EFFA helpt antwoordde Kai Picauly, oprichter van Pica Events:

‘Op het moment dat wij hoorden van stichting EFFA, konden wij niet wachten een bijdrage te kunnen leveren, geheel op onze eigen manier! Stichting EFFA zet zich onder andere in voor de weeskinderen op Bali in het Seeds of Hope Children’s Home. Pica Events denkt een grote dosis plezier te kunnen leveren door middel van rugbyworkshops! Pica Events kijkt er erg naar uit om een bezoek te brengen aan het weeshuis. Rugbyworkshops zijn hier in Nederland al een groot succes en laten wij, Pica Events, dit virus nu ook verspreiden in Indonesië!’

Kai zal zelf in maart richting Bali vertrekken om een aantal rugby clinics te verzorgen! Nadat Kai weg is, zijn de kinderen weer een ervaring, een flinke dosis plezier en nieuwe sport rijker! Pica Events zal de nodige materialen in het weeshuis verzorgen zodat de kinderen het zelf kunnen blijven spelen!

Stichting STAD Haarlem heeft Kai geïnterviewd nadat bekend werd dat ook hij Stichting EFFA steunde! Lees hier het interview!