projecten

Let the story begin!

Het eerste project waar EFFA zich voor gaat inzetten is bekend. Seeds of Hope Children’s Home is een weeshuis in Bali dat onderdak biedt aan tientallen weeskinderen en half-wezen in een brede leeftijdscategorie. Als oprichters en bestuursleden van de stichting zullen wij zelf dit eerste project gaan uitvoeren.

In onze zoektocht naar het eerste doel waar EFFA zich voor zou gaan inzetten kwamen wij in contact met Femke. Femke is een Nederlandse vrouw die een aantal jaar geleden naar Bali is verhuisd. Zij gaat twee dagen per week langs bij het weeshuis om te helpen en heeft goed contact met de oprichters van Seeds of Hope Children’s Home. Zij vertelde ons dat er in dit weeshuis nog zeker veel moet gebeuren op het gebied van Engels onderwijs. Ook is er niet veel geld over om leuke dingen te doen met de kinderen. Wij zullen ons op deze 2 gebieden gaan inzetten en ons gaan richten op Educatie en Sport & Spel. Stichting EFFA, en dus ook dit project zal hulp bieden wat nog op lange termijn zichtbaar is. Dit houdt in dat we het op een dusdanige manier zullen opzetten zodat deze hulp blijvend is, ook nadat wij Bali verlaten.

Begin april van volgend jaar gaan wij vier maanden naar Bali om daar de doelen die we voor ogen hebben te verwezenlijken. Bij het opzetten van Engelse lessen en activiteiten op het gebied van Sport & Spel willen we ook Indonesische studenten gaan betrekken. Deze willen we gaan begeleiden in het geven van lessen aan de weeskinderen zodat deze lessen ook na ons vertrek gegeven kunnen worden. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat er elke week iets georganiseerd wordt op het gebied van Sport & Spel zodat de kinderen wekelijks een leuke activiteit hebben.

Genoeg te doen dus. Maar daarvoor hebben we wel uw hulp nodig! De komende maanden zullen we druk op zoek gaan naar sponsoren. Ook zullen we zelf activiteiten gaan organiseren om geld in te zamelen voor dit weeshuis. Bekijkt u dus ook goed de ‘steun EFFA’ pagina om te zien hoe u een donatie kunt doen.

Wij vinden het ongelofelijk leuk om dit te doen en om van betekenis te kunnen zijn voor deze weeskinderen. We zullen iedereen met deze blog op de hoogte houden van al onze activiteiten en voortgang en hopen dat jullie als trouwe lezers van onze blog vaker terug te zien.

Bekijk hier de website van Seeds of Hope Children’s Home

Groetjes,

Daniel en Remco