Uiteraard werd er ook gevoetbald

EFFA organiseert dagje strand voor de weeskinderen!

Afgelopen donderdag hebben Daniel en Remco een dagje strand georganiseerd voor de weeskinderen van Seeds of Hope. In samenwerking met Femke en een beachclub in Sanur hebben ze een fantastische dag gehad met de kinderen. Deze dag hadden zij georganiseerd om de kinderen beter te leren kennen en een begin te maken met hun Sport & Spel-activiteiten. Deze dag werd onder andere mogelijk gemaakt door de hulp van 4 vrienden van EFFA, waar EFFA deze meiden erg dankbaar voor is! Lees hieronder het verslag van de dag.

Gezien het verlegen karakter van de kinderen leek het ons een goed idee om een dagje strand te organiseren om het ijs te breken. Op deze manier leerden de kinderen ons op speelse wijze kennen en kropen alle kinderen langzamerhand uit hun schulp. Het was grappig om te zien hoe verlegen de kinderen in het begin waren en hoe aanhankelijk in de bus onderweg naar huis. Wat een dagje strand allemaal al niet kan doen! 

’s Ochtends hebben we met z’n zessen de dag voorbereid. Zo hebben we de taken verdeeld, waar het vooral om ging dat de meiden zich met de meiden zouden bezig houden en de mannen met de mannen. Dit omdat we bij eerdere bezoeken aan het weeshuis merkten dat de meiden erg verlegen waren ten opzichte van ons. Met behulp van het netwerk van Femke, heeft ze hapjes en drankjes kunnen regelen voor de kids via een beachclub in Sanur. Sandra heeft namens EFFA busjes geregeld waardoor het mogelijk was alle kinderen mee te nemen voor deze fantastische dag!

Na een heerlijke lunch in het weeshuis zijn we in 3 busjes afgereisd naar het strand. Ook hebben Britt, Sharona, Anne en Nathalie kennis gemaakt met de kinderen en een rondleiding gekregen van de meiden in het weeshuis. Je kon zien dat de kinderen er veel zin in hadden,  er werd flink wat gekeet in de bus! Waar Remco en Daniel vooral aan het voetballen waren op het strand en aan het stoeien waren in de zee, hielden Britt, Sharona, Anne en Nathalie zich bezig met het leren van zwemmen en wat je noemt ‘girls stuff’. Zodra de kinderen ons steeds beter leerden kennen, was het erg leuk dat ook de meisjes toenadering zochten tot ons.

Als afsluiting van deze dag hebben we met z’n allen gegeten in een warung waar we allemaal heerlijke ayam goreng kregen voorgeschoteld. Ook hebben wij hier het een en ander geleerd van de kinderen, bijvoorbeeld hoe je rijst met je handen eet, iets wat lastiger is dan het lijkt. Waar de kinderen tijdens de heenreis nog erg druk waren in de bus, lagen ze op de terugweg allemaal heerlijk te slapen! Eenmaal weer aangekomen in het weeshuis vonden de kinderen het allemaal erg jammer dat deze dag voorbij was en wij en de meiden helaas weer naar huis moesten. Wij willen Britt, Sharona, Anne en Nathalie onwijs bedanken voor hun hulp bij deze fantastische dag! 

Deze dag bevestigde maar weer hoe belangrijk Sport & Spel is bij de ontwikkeling van een kind. Buiten het plezier van de kinderen, hielp het ook op sociaal gebied. De kinderen werden veel minder verlegen en namen zelf het initiatief om een gesprek met ons aan te gaan om meer te weten te komen over onze achtergrond en cultuur. Al met al een erg geslaagde dag dus!

Daniel en Remco zijn de komende dagen druk bezig met de voorbereidingen voor de eerste Engelse lessen die op dinsdag van start zullen gaan. Waar heel Nederland een flinke kater van Koninginnedag zal hebben, zullen de jongens alweer keurig in de schoolbanken zitten!

Kijk voor meer foto’s op onze facebookpagina