Rugby Clinic Kai

Rugby Clinics van Kai Picauly

Afgelopen zaterdag is Kai Picauly terug gekomen vanuit Bali. Hier heeft hij rugby clinics gegeven aan de kinderen van het weeshuis Seeds of Hope Children’s Home. Wij hebben deze enthousiaste ondernemer opgezocht in Haarlem om te vragen hoe hij dit heeft ervaren.

Kai, hoe reageerden de kinderen op de rugby clinics?

“Heel enthousiast. Allereerst waren de kinderen erg sportief en stonden ze te popelen om te beginnen. Iedereen deed erg fanatiek mee. Je kon zien dat ze het enorm naar hun zin hadden. Ik had de groep in tweeen verdeeld. De eerste groep zou na 3 uur stoppen waarna ik aan de slag zou gaan met de tweede groep. Gezien het enthousiasme van de kinderen, besloot iedereen van de eerste groep nogmaals mee te doen. Ze wisten van geen ophouden!” 

 Hoe heb jij het zelf ervaren?

“Voor mij was het persoonlijk nogal een uitdaging. De taalbarrière zorgde voor wat vertraging van de les maar ik werd goed bijgestaan door 3 andere vrijwilligers en 2 oudere kinderen die de rol van tolken op zich namen. Het was supermooi om te zien hoe de kinderen van zo een dag kunnen genieten. Voor mij is dit een bevestiging hoe belangrijk sport en spel voor kinderen kunnen zijn en een bijdrage kunnen leveren aan hun plezier en geluk.”

 Wat was jou eerste indruk van het weeshuis?

“Op het eerste gezicht is het een verzorgd weeshuis. Ze zijn voorzien in hun basisbehoeften en dit is in Indonesië niet vanzelfsprekend. Als je verder kijkt, zie je toch dat er aardig wat gebreken zijn. Zo staat de schimmel op de muren, hebben ze last van een defecte watertank en kan er wat gedaan worden op het gebied van hygiëne.”

Hoe denk je dat EFFA zich kan inzetten voor het weeshuis?

“Wat ik zelf heb ervaren is dat er meer aandacht besteed kan worden aan sport en spel. Door de taalbarrière werd het mij duidelijk dat er behoorlijk wat hulp nodig is op het gebied van educatie. Wanneer EFFA op deze punten iets kan bereiken, kunnen de weeskinderen zich veel sneller ontwikkelen. Zo zijn Engelse lessen van groot belang bij de ontwikkeling van de kinderen en zorgen sport- en spelactiviteiten voor meer plezier in hun leven.”

 

Stichting EFFA wilt Kai enorm bedanken voor zijn inzet. Uit zijn verhalen blijkt maar weer hoe belangrijk hulp van buitenaf is. Denk jij ook dat je net als Kai EFFA kunt helpen voor een betere toekomst van de kinderen in Azië? Of heb jij zelf een idee hoe je EFFA kunt helpen? Neem dan snel contact met ons op!